MarsMiran.reismee.nl

Naar de haaien

Ko Phi Phi Don, 21:20

Vanmorgen vroeg de wekker; 5:15. Vroeg op, om haaien te zien.
Na een briefing met de Zodiac naar een rif hier in de buurt, helaas lagen er al een hoop toeristen met reddingsvestjes en snorkeltjes om in het water herrie te maken. Geen haaien hier dus. Na 1 uur proberen op naar de volgende stek, een end uit de buurt. Ko Phi Phi Lay. Hier is het wat dieper, en inderdaad, al vrij snel.... Haaien!!! Black tip reefsharks, max. 1.80m. En niet 1, nee, er circelden daar ca. 20 stuks rond. Het was daar wel wat dieper, wat het moeilijk maakte om dichterbij de haaien te komen, deze bleven immers dichtbij de bodem. Het was daar 6m diep, dus evengoed, veel gezien! Heel gaaf te doen! Helaas wel lastiger om te fotograferen.... (sorry weinig bewijsmateriaal...). Ook nog een schildpad gezien en een luipaardhaai.
Na een verlaat ontbijt hebben we vanmiddag nog 2 duiken gemaakt hier in de buurt. Veel gezien; 3 schildpadden, murenen, naaktslakjes, ghostpipefish en een zeepaardje ;-) Was erg geslaagd, we waren de enige duikers, dus dat was heel relaxed de Divemaster achterna zwemmen en vooral genieten!
Morgen hopelijk duiken op een wrak, hoewel de kans klein is, vanmiddag is gezegd dat dat pas waarschijnlijk de 29e gaat worden... Maar dan willen we hier echt wegwezen, want het is hier veeeeeeeel te druk!!! Veel te veel toeristen! Bah!

Groetjes

Mars & Miran

PaMa

Ja,jammer van al die toeristen,maar al snorkelend haaien kijken is natuurlijk wel een trekpleister. Anderzijds met die drukte blijven de haaien wel weg. Wat meer uit de drukte dan toch wel haaien gezien. Lijkt mij ook wel heel spannend om mee te maken.
Was het niet mogelijk om een duik te maken naar die 6 meter of te gevaarlijk?

Anderzijds wel weer rustig als ik lees dat jullie de enige duikers waren met de divemaster.

Tot hoors maar weer
enne XXX