Toeristenmagneet Phi Phi
Ko Phi Phi Don, 19:00
Vanmorgen om 8:30 met de bootweg van Phuket, richting Ko Phi Phi. We waren niet de enige.... 4 boten lagen er klaar en hordes toeristen werden erop geladen. Stampvol.
Het gros stapte ook uit op Ko Phi Phi Don, net als wij. Op de kade 'verwelkomt' door hordes Thai die je in de beste hotels en resorts wilden stoppen, of (boot)taxi's aanboden en wat allemaal wel niet. Door de menigte heen geworsteld, op weg naar het duikcentrum. We hadden er een uitgekozen uit de boekjes, deze deed snorkelen met haaien. (!)Goed dat we al hadden gekozen, want er zijn hier veel, heel, heel heel veel duikwinkels.
Op het duikcentrum een planning gemaakt,en morgen gaan we waarschijnlijk snorkelen met black-tip reef sharks. No shark = money back. Kijk, dat beloofd wat.
Als het klasje niet vol zit, dan wordt het duiken op een wrak, en de dag erna naar de haaien!
We verblijven een stukje buiten de drukte (het centrum is echt Costa Brava zo veel toeristen) in resort Sand Sea View (http://phi-phi.com/hotel/thailand/koh-phi-phi/phi-phi-don-village/sand-seaview-resort/) Onze hut staat naast de hutten van de mensen die er werken. Heeft toch wel wat meer dan een kamer naast een dronken Amerikaan ;-)
We blijven hier sowieso 3 nachten, en de komende 2 dagen volop duiken. Daarna gaan we op zoek naar een rustiger paradijsje.
Groetjes
Mars & Miran
Er begint bij nu toch wel een gevoel van jaloezie naar boven te kruipen. Snorkelen met haaien, duiken op een mooi wrak.....Het is hier trouwens ook mooi weer hoor! Wel 19 graden!!
Lekker duiken en genieten!!
Hendrik
Goed plan, een paar dagen op dezelfde stek blijven.
Even tot rust komen en lekker duiken en/of snorkelen.
Het onderkomen ziet er naar uit dat je je daar goed kunt vermaken met een glaasje in de hand en uitzicht op zee.
Is het daar wat zonniger dan in het noorden? ( en daar bedoel ik natuurlijk niet het prijspeil mee.)
Niet figuurlijk naar de haaien gaan he.
Groeten, PaMa